14818347592_108aec25ec_kMönkijätapahtuma PariUraa syntyi aikanaan rakkaudesta lajiin… ja Pohjolan Kurapyöräilijät Ry:n Uraa-tapahtuman pohjalta Raajärvellä.

Uraa-tapahtumassa Enduroväki kokoontui Raajärven Vanhan kaivoskylän maastoihin ajamaan ja nauttimaan toistensa seurasta. Vuonna 2006 saimme kutsun osallistua kyseiseen tapahtumaan nelikoilla.

Päivän ajoimme kimpassa vain todetaksemme, että ajatusmaailmat kohtaa, mutta koneet ei. Kaksipyöräisten pyöriessä kahdeksikkoa meidän ympärillä metsäteillä ja kuivissa olosuhteissa, olivat taas samaiset kapineet tukkeena, kun alkoi olemaan märkää ja upottavaa. Erkanimme jo siis joukoista ensimmäisenä päivänä ja suuntasimme silloin ajoalueena olevalle Rovajärven ampuma-alueelle. Napakalla vauhdilla alueen pohjoisosaan ja sieltä Garmin Quest:n opastamana takaisin Mainariin… asetuksena vältä valtateitä ja lyhintä reittiä. Seikkailu oli siis valmis. Oli muuten Garmin Quest silloin melkoinen vempele. Värinäyttö, vesitiivis ja reitittävät kartat.

Ajoimme siis kaikenlaisia teitä, joista osaa ei pystynyt hyvällä tahdollakaan kutsua tieksi. Hienoimmat paikat olivat karttaan piirrettyjä metsäautoteitä, mutta vain talviseen käyttöön. Eli suolla oli selkeä ajoura, mutta ei pohjaa. Siis parasta mönkijälle. Hiipien soiden ja kosteikoiden yli ja mikä parasta, ihan luvan kanssa.

Näillä saatesanoilla syntyi PariUraa, ajotapahtuma joka ajetaan vuosittain Raajärvellä… kaksikin kertaa ja monessa muussakin paikassa.


Henkilö PariUraa-tapahtumisen takana on Heikki Hautala.

Aloitin mönkijöllä harrastamisen vuonna 2004, jollaoin hankin ensimmäisen mönkijän omaan käyttöön. Yamaha Kodian 450 oli ensimmäinen kapinen ja luotettava sellainen. Aikanaan se vaihtui sitten Arctic Cat 500 malliin ja melko ripeästi sitten Polaris Sportsman 500 malliin, jolla L7E luokan vaatima rekisterikilpi perässä, kun tielle oli niin kova hinku ajamaan. Sittenmmin kilvellinen on poistunut ja tilalle tullut useampi Honda. 420 FE, 420 FA ja Nyt 500 FPE.

Pidän kovasti koeneiden varustelusta, mutta en niinkään korjaamisesta, joten pyrin tekemään muutamat asiat laitteissa hyvin. ne ovat Sähköt ja sitten ne sähköt.

Tapahtumia olen järjestänyt kymmeniä. Suunnistustapahtumia Askolassa, Kangasniemellä, Kurikassa ja nyt uutena paikkana Häkärinteillä.

Päätapahtuma vuotuisesti on Raajärvellä ajettava yöttömän yön Tapahtuma, vaikkakaan nyt yöllä ei ajeta, mutta aurinko ei noilla lakeuksilla tuohon aikaan juurikaan laske. Se on ollut kaiken kaikkiaan erittäin palkitsevaa puuhaa ja paikalla on näinä vuosina saatu varmaan sen 800 kuljettajaa yhteensä.

Olen persoonana kova väittelemään, luulen tietäväni paljonkin asioista ja erittäin äänekäs, mutta ystävällinen ja auttavainen. Sanovat minun olevan myös kovaääninen…tiedä häntä.

Tervetuloa tutustumaan, kaverin musta aina saa. Ystävyys vaatii sitten enemmän.

Reittimestarinne, Heikki Hautala alias Roosa999

Mobiili +358407152000 ja email heikki.hautala@pariuraa.fi