Arctic Cat-tuotemerkin omistaja, eli Textron Inc., aloittaa maahantuojana keväällä 2019 ja pitkään maahantuojana toiminut Sumeko Oy jatkaa Kawasaki-, Tohatsu-, Access- ja Stels- tuotemerkkien maahantuojana. Tämä Stels onkin uusi tuttavuus meidän markkinoilla ja kelkat on jo ohjelmassa, joten ATV-mallistoa odotellessa.

Henkilö- ja yritysjärjestelystä ei vielä tihkunut mitään tietoa, vaikkakin silmäätekevien liikkeistä liikkuukin hieman huhuja. Mutta taustalla Arctic Cat-Offroad mallisto on jo muuttunut Textron brändin mukaiseksi. Textron on jo saavuttanut myös Suomeen rantautuneiden viimeisimpien ATV-mallien textuurit ja uusi ilme on siis rantautunut vanhalle mantereelle.  Tämä sinällään ei ollut yllätys, sillä Textron on kotimaassaan, Amerikan Yhdysvalloissa erittäin merkittävä maastoajoneuvojen valmistaja ja Brändiuudistukset on aina normaalia linjausta näissä kuvioissa.  Arctic Cat moottorikelkat taasen jatkaa edelleen omalla brändillä, sillä Textronille lumivermeet on uusi valtaus ja siten erittäin tunnettu brändi jatkaa omillaan.

Markkinoilla tapahtuu

Polaris hiljaisuudessa järjestäytyy Suomeen 2018 vuoden aikana ja Yamaha oli sen tehnyt jo aiemmin 2017. CFMoto on suomen tyttären kautta jo Ruotsin ohjauksessa, joten suurempaa linjaa sieltäkin ohajataan. ATV Sweden:n omistuspohjasta ei tätä kirjoitettaessa ole tietoa. BRP:n maahantuonti ja paikallinen toiminta on ollut jo pitkään valmistajan omissa näpeissä, toimii siis Rovaniemeltä käsin ja on ainoa valmistaja jonka valmistuksen voi mainita olevan kotimainen. Näin ainakin siis kasauksen osalta. Samaten LYNX kelkkabrändi tulee Rovaniemen kelekkatehtaalta.

Suzuki on ollut kovin vaatimaton jo pitkään, vaikka vankkumattomat laaduntarkkailijat merkistä pitävätkin ja kuuluu ehdottomaan Suohiipijäosastoon maastoajoneuvona… olkoon sitten kyse mönkijästä tai Jimnystä.

Monkey 2018 – Banana Yellow/Ross White

Honda edelleen jatkaa Oy Otto Brandt Ab moottoritalon siipien suojissa ja kuvan mukainen 125 cc Honda Monkey on ehkä kuumin kesän retroverme. Vaikka Euroopasta Hondan operaatioita ainakin myynti- ja markkiointimielessä löytyykin, on Brandt:n historia melko vankka. Kääntäen tätä koko markkinan myllerrystä voi tulkita siten, että kotimainen markkinamme on hengissä ja on mielenkiintoinen valmistajien osalta, joten uskon harrastajan saavan jatkossa entistä parempia palveluita, valikoimaa ja toivottavasti myös kattavaa malli- ja jälkimarkkinointivalikoimaa.

 

Muistiin merkitsi, Heikki Hautala

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.