Paikka: Jäppilän tila Jäppiläntie 79, 07500 Askola

Hinta: 25€ / mönkijä. Maksetaan paikanpäällä- HOX -> mieluusti tasaraha tai Mobile pay paikanpäällä.

Askola on itäisellä Uudellamaalla sijaitseva monipuolinen ajoalue, joka levittäytyy kokonaisuudessaan n.260 hehtaarin alueelle, jossa on kaikenlaista ajomaastoa. Kivikkoa, korkeaa kalliota, märkää ja mutaa ja ihan normaalisti ajettavaa uraa, jossa ei vinssiä tarvita. Pahat paikat voi aina vaihtoehtoisesti kiertää.

Seuraavat on ajoissa pakollisia varusteita:

1. Liikennevakuutus

2. Kypärä

3. Puunsuojaliina

4. Vähintään 2 kg sammutin

5. Ensiapulaukku

Suositeltavia varusteita:

1. Vinssi

2. Pohjapanssari

Kuitenkin tuolla pääsee ajamaan ihan vakiokoneella ja rohkeimmat paikat pääsevät aina kiertämään, joten monsteria ei todellakaan tarvitse olla. Pohjapanssari on suositeltava, sillä kiviäkin on urille eksynyt.

Tahtotilamme on, että ajoalue saa edelleen jatkoa pääkaupunkiseudulla, jossa ei liiemmin ole näitä ajoalueita. Siksi on jokaisen kohdalla tärkeää, että ajoalueen rajoja noudatetaan. Alue on ollut vähän metsäharvennuksen kourissa ja urat hieman hämärtyneet ja kesän aikana kasvavat aina melkoisen nopeasti umpeen. Jatkossa pyrimme kaikille toimittamaan reitit ja silloin auttaa navigaattori. Nuo rajat tulee näkyviin normaaleilla navigaattoreilla ja todella monella mobiililaitteen Appsilla. Topo GPS sovellus toimii ja maksaa huimat 4 euroa. Toki muutkin sovellukset käyvät myös.

Toinen muistettava asia on melu. Alueella on tarkkakorvaista väkeä ja siksi olisi tärkeää, että koneet ovat maltillisia ääniltään. Se tarkoittaa käytännössä vakiokoneita pakoputkistoltaan tai slipareiden ja muiden muutosten kohdalla tehokkaan noise-killerin käyttöä. Tämä on ehdoton vaatimus, joka on kirjattu alueelle myönnettyyn ympäristölupaan.

Muutoin säännöt ovat varsin simppelit ja yksinkertaiset

1. Pysytään ajoalueella

2. Pysytään ajourilla

3. Puusta vinssattaessa pitää aina käyttää puunsuojaliinaa.

4. Koko ajoalueella on 40 km/h ja teillä 30km/h nopeusrajoitus. Tiellä ajettaessa ajetaan maltillan ja revittäminen on kielletty. Haravatakoita tarjolla sudittelujoille. Maastossa saa sitten käyttää peukaloa.

5. Ajetaan vähintään pareittaan ja maksimissaan 10 hengen ryhmässä. Yksin ei saa ajaa !!!

6. Mikäli syntyy ympäristövahinko, eli öljyä tai jäähdytysnestettä valuu maastoon, tulee vahinkopaikka ilmoittaa järjestäjälle välittömästi.

7. Alueen laavu on käytettävissä vapaasti ajojen yhteydessä

8. Ajaessa kaikilla on alkoholin kanssa 0-toleranssi.

Laittakaahan ilmot tulemaan oheiseen osoitteeseen: ilmo@pariuraa.fi ja tottahan toki tänne palstalle kuitti myös.

Lisätietoja emaililla ilmo@pariuraa.fi ja nolnelnol 7152000. Laita numero jo nyt talteen, niin ei tartte ajoalueella kaivella netistä numeroa jos tulee asiaa.
Tervetuloa monipuoliselle ajoalueelle toivottaa PariUraa

2 thoughts on “Askolan Ajopäivä 7.12.2019”

 1. Itseltä löytyy maastoon sopiva peli kyllä mutta ei ihan varmaan noille radoille vakio silverado 3500 vm96 sillä tuskin kannattaa lähtee teidän mettiin rämpimään niin aattelin kysyä että onko teillä vuokrapelejä? Vai täytyykö olla oma ajokki

  1. Moro,
   Kyllä pitää olla oma ajokki, ellei ole sattumalta maahantuojan ajopäivä. Nyt ikävä kyllä ei ole, mutta tarkoitus järjestään Tammikuussa.

   Pysy kuulolla ja katellaan mitä saadaan aikaiseksi.

   T, Hessu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.