Aihe: PariUraa Raajärvi Ajotapahtuma

Paikka: Raajärven vanha kaivoskylä, Kaivostie 100, Kemijärvi

Aika: 3-7. Kesäkuuta, 2020

Majoitus: Vanha Kaivoskylä, siistissä sisätilassa useamman hengen yhteismajoituksessa. Pyrimme jakamaan kaikki porukat niin pieniin ryhmiin kuin mahdollista. Tällä pyritään osaltaan vaikuttamaan mahdollisen Korona-tartunnan leviämistä. Samomattakin lienee selvää, ettei sairaana tulla tapahtumaan

http://www.mainari.fi opastaa tarkemmin tapahtumapaikan majoituksen luonteen ja ulkoasun.

Yöpymisvarusteena ei tarvita makuupussia, vaan kaikille on lakanat.

HINNAT:

Hinnat löytyvät viestin lopusta taulukkona
Jos halua tulla asuntoautolla / vaunulla, niin hinnat ovat samat. Samaan rahaan saa sähköä vaunuun. Muista ottaa mukaan oma, pitkä jatkojohto. Ainakin 50 metrinen pitää olla.

REITTI:

Maastoon tehdään reittejä, joita tulee seurata GPS:ää hyväksikäyttäen. Reitit jaetaan etukäteen sähköpostilla osallistujille.

On erityisen tärkeää, että seurataan joko jälkeä tai pysytään näkyvällä uralla. Tänäkin vuonna maastossa on valvontaa. 2019 vuosi meni ajojen suhteen nappiin ja ajolupa on taas saatu, joten pidetään siitä kiinni!

Ajoalue on noin 18 x 9 km. (16200 ha) Ajoalueen sisällä tulee ajaa vain teitä, uria ja polkuja pitkin. Niitä on maastossa satoja, ellei itse asiassa jopa tuhansia kilometrejä, joten valinnanvaraa on kaikenlaiseen ajotyyliin. Matkalla on suota ja kivikkoa, polkua ja tienpohjaa. Päiväajomatkat tulevat olemaan n. 50 – 140 km vauhdin mukaan. Jotkut ajavat jopa vähemmän ja nautiskellen.

KIELLOT:

Alueen sisään sijoittuva Matoharjuntie ja itse Matovaara on tänäkin vuonna suljettu idästä lähestyttäessä n. 4 km matkalta. Matovaaran läntinen suoalue ja sinne merkitty retkeilyreitti on ehdottomasti kiellettyä ajoaluetta. Merkattu osallistujille jaettavassa gpx-tiedostossa. Läntinen osuus Matoharjuntiestä on luvallinen.


KARKEA AIKATAULU:

Keskiviikko 3. Kesäkuuta

kokoontuminen iltapäivän / illan aikana.

Majoittuminen 2-8 hengen huoneisiin. Kaikille toimitetaan lakanat. Ei tarvitse pakkaa makuupussia

iltapala ja saunaTorstai 4 – lauantai 6. Kesäkuuta

Aamiainen aikaisin ja ohjaajakokous

Liikkeelle partioittain

Seikkailua alueella

Ruokailu ajopäivän aikana omatoimisesti, omilla eväillä. Nuotiota ei saa tehdä

Päivällinen

Sauna illallaSunnuntai 9. Kesäkuuta

aamiainen aamulla aikaisin

Liikkeelle partioittain, jos on halukkaita. Huomattavasti suurempi oman ryhmän vastuu, sillä ajajia vähemmän.

Raajärven katsastus

SISÄLTÖ

Tapahtuman hintaan siis sisältyy majoitus ja osa muonituksesta. Muonituksesta pidetään huolta aamiaisen ja illallisen puitteista, mutta lounas hoidetaan omatoimisesti maastossa. Positiivisena muistutuksena, että Mainarin ateriat ovat erinomaisen hyviä ja monipuolisia. Kaikkea löytyy ja aamiaisella pärjää pitkälle iltapäivään, mutta nälkäisimmät sitten tekee matkalle eväät tai paistaa makkarat merkityillä paistopaikoilla, jos saadaan lupa. Eväät voi ostaa myös Mainarista aamulla mukaan.

Majoitusrakennuksen läheisyydessä on mainiot saunatilat, jotka virkistävät mielen ja ruumiin päivän koitoksen jälkeen. Majoitusrakennusten välittömässä läheisyydessä on myös makkaranpaistomökki. Erittäin mainio paikka pidemmälle iltaa viihtyvälle sakille.

TÄMÄ PITÄÄ ERITYISESTI NYT HUOMIOIDA. REITTIEN LEVENTÄMINEN EI OLE SALLITTUA. AJONEUVON RIKKOUTUESSA PITÄÄ METSÄHINAUSTA AJATELLEN PYYTÄÄ ERIKSEEN LUPA!

Tapahtumassa tulee olla jokaisella, n.10 hengen partiolla vastaava ryhmänvetäjä. Ryhmänvetäjä huolehtii, ettei ajouria hankalissa paikoissa levennetä maastoon. Leventäminen on erityisen kiellettyä!!! Ryhmäkokoa ei kasvateta yli 10. Eli jos kaveriporukka on yli tämän, niin jako ryhmiin.


Partiot muodostuvat joko kaveriporukoista tai saman tyyppisestä ajosta pitävistä henkilöistä. Maksimi ryhmäkoko on 10, jotta ei olla liian isona ryhmänä liikkeellä ja siten mahdollisesti haitata muuta liikennettä alueella. Jokaisessa partiossa pitää olla vähintään yksi reitittämiseen pystyvä GPS ja sen käyttöön tutustunut henkilö, sillä alueelle voi eksyä helposti, mennä ajoalueen väärälle puolelle ja päivä saattaa venähtää turhan pitkäksi tai polttoaine loppua. Harjoitelkaa siis sen GPS:n tai älylaitteen käyttö etukäteen.

Matoharjuntie idästä n 4 km on tänäkin vuonna ajokiellossa. Ei haluta häiritä paikallisia, jotka asuvat ajoalueella. Maastossa merkit aiheesta. Muistutetaan myös, ettei itse Matoharjuun saa mennä ajamaan. Se ei kuulu ajoalueeseen ja on selkeästi merkattu kaikkiin materiaaleihin, joka jaetaan osallistujille.

Ajopäiviä on keskiviikko ilta testailuun, torstai, perjantai, lauantai ja sunnuntai kokopäiväisinä koko alueella.

Matkalle sattuu monia pysähdyspaikkoja savuttajille, nälkäisille, janoisille (sans-alcohol) ym. muuten vaan taukoa tarvitseville. Viimevuotisiin ajoihin nojaten, ovat kaikki keinot tarpeen, sillä päivät olivat lennokkaita. Renkaita puhkesi ja syyläreitäkin hajosi, kun tikut menivät läpi. Vanteitakin on haljennut ja vetoakseleita mennyt kuin oljenkorsia viikatteeseen. Sähköviat kiusaavat, jos sähkövarustaminen on tehty vasemmalla kädellä ja esimerkiksi rosvoja käyttäne. Ajovarusteet tulee olla kohdillaan, sillä voi olla kuuma, kylmä, kuivaa tai märkää. Varatkaa siis kaikenlaista ajovarustetta mukaan ja useita kertoja. Ei meinaan kuivu yössä, jos kylmää ja märkää.

Tarvitsen siis ryhmänjohtajia vetämään n. 10 hengen partioita, joilla olisi Garminin tai vastaavan laitteen karttapohjalla toimiva reitittävä GPS Esim. Garmin Zumo, Nuvi tai 270 sarjan laitteet toimivat erinomaisesti. Käsikapulatkin toimivat ja ajokeskuksesta saa ladattua maastokartat jokaisen koneeseen, jos tarpeen. Karttoja ja reittejä tarjolla keskiviikko-iltana koko illan. Maastokarttoja saatavilla myös seuraavasta osoitteesta https://kartat.hylly.org/  Ryhmänjohtajien tarve olisi n. 5-8 kipaletta. Vapaaehtoiset ilmoittautukoon ilmoittautumisen yhteydessä. GPX-tiedostoja käyttävät laitteet myös toimivat ja fileen saa ennen tapahtumaa sähköpostiin. Mobiililaitteissa ainakin Topo-GPS Finland, B-Bark ja vaikkapa Mapitare toimii hienosti.

VAATIMUKSET JA SUOSITUKSET

Ohessa listaa tarvittavista kamppeista/toimista matkalle. Muun muassa kypärä, liikennevakuutus, sammutin minimi 2kg, puunsuojaliina ja vinssi kaikissa ovat pakollisia, mutta muutkin varusteet ovat suotavia. Kun vinssaa puuhun kiinnittäen, on puunsuojaliinan käyttö PAKOLLISTA. Lisäksi ajomaastossa ajot ovat vain 4×4 laiteille, jossa riittävän karkeat renkaat. En lähde erittelemään mitään kokoja, mutta loppuun ajetut Original-renkaat eivät ole soveliaat.

2-vetoiset kilpipelit voi ajaa omana ryhmänään pitkin Etelä-lapin polveilevaan tiestöä. Nokkela löytää GPS:llä vaikka mitä. Kaksivetoiset eivät voi tulla maasto- ja suo-osuuksiin ajoalueella, sillä niillä ei maastossa pääse eteenpäin ja syntyy mahdollisesti ruuhkia.SUOSITUKSET

Kevyt lapio- Fiskars erinomaisen toimiva

Tulentekovälineet

Kunnossa olevat valaisimet

Työkaluja pienten korjausten / kiristysten tekoon

Huolletut laitteet

Polttoainetankki täynnä.

Vetoliina 5-10 metriä

Hinausköyttä ja vinssin jatkonaruja

Renkaanpaikkausvälineet: Kamelinpaskoja / Aerosolit sekä 12V kompressori.

5-10 litran varakanisteri, ettei bensapula yllätä.

Runsaasti juotavaa ja energiapatukoita jne. evästä.PAKOLLISET VARUSTEET JOTKA TARKISTETAAN

Tieliikennevakuutus ja sen todistus-> Tarkistetaan

Kypärä, E-hyväksytty.

Ensiapulaukku jokaisessa mönkijässä mukana

Sammutin 2kg kaikissa mönkijöissä. 2x1Kg on hyväksyttävä

Vinssi

Puunsuojaliina


OSALLISTUMINEN, ILMOITTAUTUMINEN JA HINNAT


Osallistuminen: 50 ensimmäistä mahtuu mukaan.

Ilmoittautuminen: VAIN JA AINOASTAAN ilmo (ät) pariuraa.fi

Maksut: maksetaan tilille 29.5.2020 mennessä. Viestiksi maksussa osallistujien nimet

Tilinumero: FI6382127710000292 ja saajana Mainari Oy

Täytä oheinen lista kaikista, jotta minulla on  kaikkien osallistujien tiedot majoituslainsäätäntöä ja tiedottamista ajatellen:

Nimi:

Katuosoite:

Postinumero:

Postitoimipaikka:

Konetiedot:

Sammysatv.com Nick jos on:

GSM-numero:

Syntymäaika:

Email:

Tapahtumapaketti: laita tähän tapahtumapaketin numero

Jokaisesta osallistujasta tulee täyttää oheinen tieto ja tässä samassa muodossa. Yhdellä sähköpostilla voi osallistua useampikin, mutta samassa muodossa kaikki osallistujat erikseen ja peräkkäin.Tiedustelut: Heikki Hautala 040-7152000 tai ilmo (ät) pariuraa.fi

Tervetuloa kahdeksanteentoista Raajärven ajotapahtumaan. Tehdään tästäkin keikasta taas ikimuistoinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.