Esittelyssä Jukka, Pitkäsen Jukka

 

Pitkäsen jukka, 36 vuotta täyttävä vantaalaistunut neljän lapsen isä. Vauhdissa mukana myöskin vaimo ja kolme ”karvalasta”.

Mönkijä hommat käynnisteltiin toden teolla 2003 kun enduron ja crossin jättämää tyhjiötä saapui paikkaamaan arctic cat 300 l7e varusteilla. Hieno peli jalkavaihteilla jossa oikea välitys löytyy taatusti jokaiseen tilanteeseen. Cattia onkin sitten seuranneet 660 grizzly, sachs quad 4rock, 700 king quad, honda 500 fa ja nykyinen BRP 650 cc tuote keltaisella kilvellä ja kahdella peräkkäisellä paikalla. Mönkijät on mulla olleet aina enempi maasto (luetaan hupi) käytössä mutta on sitä pieniä puhdetöitä polttopuiden muodossakin tullut mökillä puuhasteltua. Pääpaino kuitenkin maastoajossa ja porukalla hauskanpidossa. Tapahtumat ovatkin mielestäni se koko homman suola. Kangasniemi, Kuortane, Askola……kaikkea on tullut koettua Raajärveä lukuunottamatta. Mikäs sen mukavampaa kuin viettää päivää saman henkisten harrastajien seurassa ajaen ja makkaraa syöden. Kylmyyden ja väsymyksen iskiessä punnitaan se kuuluisa ”kaveria ei jätetä” asenne. Kurassa rypiessä unohtuu niin naljailu kuin se kuuluisa merkkiuskollisuuskin ja keskitytään suunsoiton sijasta vain olennaiseen. Aiempia mönkkäreitä on tullut varusteltua runsaastikkin mutta nykyisen olen testimielessä pitänyt täysin vakiona ja ainoa lisävaruste onkin pohjapanssari. Yllättäen voinkin todeta että myöskin vakio laitteella pärjää todella hyvin kunhan kuski tietää mitä tekee.

Admin edit: Jukka on luonnossa karhumaisen lempeä, mutta osaa kyllä sivaltaa terävällä kielellä, jos vastapuoli ei ole terhakkana. Sama irtoaa kynästä, joten kannattakin tutustua tähän ”pienokaiseen ” Askolassa, jossa hänen pyyteetön auttamisenhalu on näkymätöntä, mutta sitäkin tärkeämpää tekemistä. Kun Jukka on paikalla, on nuotiossa tulet, tuvassa lämmintä ja eväät oikeilla paikoillaan. Myös ParkkiPenan pyyteetön lippis pysyy päässä, joten todellinen tapahtumien sielu siis kyseessä. Jukka pysyy myös edelleen kaksipyöräisten selässä ja taitaa olla ihan ketteräkin…kokoisekseen.

 

Muistiin merkisti Jukka ja Admin vähän avitti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.