Askola tarjosi helpohkon tapahtuman lajin kanssa aloitteleville

Askolassa oli taas kuhinaa, kun 37 kuljettajaa suhasi pitkin Jäppilän maastoja. Tällä kertaa ohjelmassa oli myös harrasteen kanssa aloittelevien opetusta lajin saloihin. Reilu 10 oli kuuntelemassa n. tunti ja 20 min kestänyttä lajiesitystä, jonka jälkeen siirryimme n. 6 tunniksi maastoon opastettuna.

Mukana taas tuttu kattaus koneita, Polaris, Honda, Can-Am ja Yamaha, mutta TGB oli selkeästi nostanut päätään ajoissa. Hieman pitkä kaula, mutta se ei menoa estänyt, mutta panssarin puute vaikeutti osan kulkua. Uskon kuitenkin että se panssari löytää myös TGB:n ja Polariksen alle aikanaan. Askolassa on kiviäkin ja niihin on turha särkeä konettaan turhaan. Ja helpottaahan se panssari myös ajamista ja esteiden ylittämistä.

Askola on vielä jäässä suurimmalta osin, joten vaativimmat kuljettajat varmasti ajoivat alueet rivakasti läpi, mutta 30 kilometriä saatiin mittariin ryhmän kanssa ja ainakin yksi ilman ohjaustehostinta mukana ollut mainitsi jo käsilihasten muistuttavan olemassaolostaan. Uskoisin siis päivän olleen onnistunut ja kaikki saivat ajaa haluamallaan tavalla. Uskon Rookieajoille olevan edelleen kysyntää ja me kehitellään sitä tässä kaiken muun tekemisen myötä.  Makkarathan kuuluu aina ulkoilmatapahtumaan, joten tänäänkin oli tuota jaloa vihannesta tarjolla. Askolan laavu tarjoaa aina hyvät puitteet tähän.

Kuvaaminen jäi tällä kertaa todella vähiin, sillä ajopäivä oli varsin aktiivinen ja auttamaan pyrittiin joka tilanteessa, kun sellaisia ilmeni.

Muutama kuva Antti Niemelän ottamana on seassa kuvittamassa ja teoriaosuuden esitys on lopussa kuvina.

Kiitoksia kaikille osallistujille ja Maanomistaja Matti Jäppilälle. Näistä kahdesta elementistä se tapahtuma aina kehkeytyy ! SuurSpesiaalikiitos Kolkkapojille, jotka perjantaina nikkaroivat ja ennenkaikkea myös tarjosivat tarveaineet Alhon ajolueen siltaan. PariUraa Kiittää ja Kumartaa !!!

Muistiin merkitsi: Heikki Hautala

Kuvat: Antti Niemelä

Esityksen linkki Powerpoint-esitys

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.