Bad Boys Side by Side

USA:n markkinoilla rinnakkainistuttavat ovat jo ohittaneet reippaasti normaalimönkijät. Maassa on erittäin runsaasti Trail-ajoon soveltuvia uria ja niitä lienee kymmeniä tuhansia

BADBOY_SPREAD_CP21939-750x400@2x

kilometrejä koko Pohjoisessa Amerikassa. Näillä Georgia / USA:ssa valmistetuilla ajoneuvoilla huvitellaan, metsästetään ja retkeillään. Vapaa-ajanviettoa siis parhaimmillaan.

Lentolaitteista tuttu  Textron Specialty Vehicles group, joka valmistaa mm. seuraavia lentolaitteita: Bell, Osprey ja Beechcraft, valmistaa Bad Boys ajoneuvoja, joista tämä viimeinen on 846 kuutioinen rinnakkainistuttava malli.

TEKNIIKKAA

Moottorina toimii Saksalaisvalmisteinen 80 heBad3_Engine-932x1024vosvoimaa ja ahdettuna 120 hevosvoimaa (tulossa myöhemmin) kehittävä kuivasumppuvoideltu suora twin. Laturi kehittää 520 wattia, josta tulee riittää tehot sekä ohjaustehostimelle, että monille muille lisälaitteille. Maltillisempi voimalähde on alhaalta vääntävä ja ominaisuudet soveltuvat erityisesti työkäyttöön.

Voimalinja on variaattorivetoinen ja sisältää kaksi ajoaluetta eteen, peruutusvaihteen ja parkkiasennon. Lyhyt alue on mainittu todella lyhyenä saavuttaen vain 43 km/h nopeuden.  Taka-akselilla on mallista riippuen joko kiinteä lukko tai tasauspyörästö erikseen kytkettävällä lukolla. Edessä on aina automaattisesti lukittuva tasauspyörästö.  Alustana on kokonaan erillisripustettu ja joustomatka on maltilliset 24 cm edessä ja 26 cm takana. Kallistuksenvakaajat ovat kummallakin akselilla ja jarruina edessä kaksimäntäiset ja takana yksimäntäiset jarrut. Jokaisella pyörällä on oma levy. Rengastuksena on 26″ Kendat teräsvanteilla tai tehostimella varustetussa mallissa samat kendat alumiinivanteilla ja EPS+ versio varustettuna 27″ Bighorneilla.  Lisävarusteiden määrä on runsas.

SÄHKÖJÄ

Nykyaikaiseen tapaan varusteina löytyy sekä perinteinen tupsyt- ja nykyaikainen USB-pistoke vakiovarusteena ja ajovaloina joko 2 tai 4 x 60w varustetasosta riippuen. Mittaristona toimii taustavalaistu monitoimi LCD-näyttö, jossa löytyy kaikki tarvittavat tiedot. Kaikki tarvittavat toiminteet toimii sähköllä, kuten takaakselin lukko. Kaikki sähkölaitteiden huoltokohteet on erittäin hyvin esillä etutilassa kannen alla.

TILAT

Bad Boys Stampede on kaksipaikkainen omilla istuimilla.Bad2_Y5T3161-1024x683

Erikoisuutena on erillinen tilaistuimien takana takalavan lisäksi. Täällä reput ja muut tavarat kulkevat normaaliajossa kiinnittämättä. Lava kippaava ja reippaan kokoinen.

 

 

Stampede on mielenkiintoinen uutuus

pohjoisamerikan markkinoille valmistajalta, joka tekee myös sähkökäyttöisiä ajoneuvoja.

Lisätietoja löytyy täältä

Esite

ja koajo  englanninkielisenä löytyy täältä

Mahtaako moiselle ajoneuvolle löytyä euroopasta markkinaa?

Muistiin merkisti, Heikki Hautala

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.