Pum omien silmien läpi.

 

Taisi olla vuosi 2005 kun erehdyin kokeilemaan kaverin 650 Honda rinconia ja sitten se olikin menoa. Vartin koeajosta kehkeytyi loppuiän harrastus. Samanlainenhan oli heti saatava mutta niitä ei juuri sillä hetkellä saanut joten 800 Can-am noudettiin koska sellaisen sai heti pankin sitoumusta vastaan. Jonkin hetken ratsu palveli mutta kaveriporukalla oli kilpilaitteet ja sellainen piti saada tietenkin päästääkseen mukaan niihin ajoihin. Merkki oli tuttu ja  koneen väri vain vaihtui kilvelliseen siirryttäessä.  Maastossa ajo tuntui muodostavan suurimman ajosuoritteen joten rinnalle tuli Suzukin kunkku joka tuntui istuvan käteen todella loistavasti ja on mielestäni edelleen maastomönkkäreiden ehdotonta huippua vaikka mitään suurempia muutoksia ei ole tullut julkaisun jälkeen. 200 h tuli vuosittain mittareihin sitä maastoajoa kun aika ja mielenkiinto riitti kun oli vain yksi harrastus.  Aasialaismerkeissä mennyt maastolaitteet siitä lähtien, Susua, Kawasakia, väliin traktori rekisteröityjäkin kokeiltu. Nykyisin maastolaitteena Yamahan Grizzly mistä voi taas kuten aina jokaisen käytössä olleen laitteen kohdalla sanoa ettei enään ole syytä vaihtaa. Tuohon ei enään usko itsekään mutta jotain kiehtovampaa odotellessa.

Crossit vai Quad,
rossin nimellä kulkee omissa puheissa. Merkkejä ollut useita ja nykyisin ajokuntoisia Outlaw Polaris ja  700xx Honda joilla enskapolut, hiekkakuopat ja jäärata-ajot tulee suoritettua.

Muut härvelit,
Tytär kinusi skootteria mutta luonto ei antanut myöten niin vaaralliseen laitteeseen ja vahvasti lajiin kallellaan olevana alle hommattiin Polaris ace traktorina joka ennakko-odotuksista poiketen on hyvin hauska laite ja miellyttänyt isukkiakin useilla ajokerroilla.

Tulevaisuus,
Maastolaitteilla ajellaan kunnes kunto loppuu ja rossilla niin pitkään kun pysyy satulassa.
50 vuotis haaveena Tunisia johon toi parempi xx pitää kohta säilöä niin pääsee vaikka eläkeläis sarjaan niin koneen kuin kuskinkin osalta.

Kesänloppuja toivottelee pum

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.