Kalle Suihkonen 39, Mönkijämies vasta ensimmäisessä polvessa.

Keski-Kalle Suihkonen_omakuvaSuomen kasvatti, Etelä-Suomen asukki. Asun Inkoossa vaimokkeen ja kahden tyttölapsen kanssa.

Ensimmäisen mönkijän hankinta-aikaan (2008)asuttiin Espoossa pienessä talossa, jossa mönkijällä ei ollut työtarvetta, joten hankinta oli ainoastaan hupi ja harrastuspohjainen. Nykyään täällä Inkoossa talon ympärillä on metsää, peltoa ja pihatietäkin sen verran, että hyötykäyttö on lähes jokapäiväistä. Polttopuiden ajoa, aurausta, erilaisten maa-ainesten/rakennustarvikkeiden/työkalujen siirtoa, postilaatikolla käyntiä jne. Vaikka mönkijä on otettu käyttöön arjessa, se ei ole vienyt hupiajoa, jota harrastetaan arkikiireiden välistä löydetyissä ajankohdissa. Kun elää ns. ruuhkavuosia, niin tuntuu kokoajan siltä, ettei rakkaimpiin harrastuksiin ole koskaan tarpeeksi aikaa.

Hondalla ollaan menty tähänasti, mutta tekstiäkirjoittaessa takaraivossa kypsyy toiseen japanilaiseen siirtyminen. Mitä tapahtuu, jää nähtäväksi.

 

Harrastaminen mönkijällä oli aluksi trial tyylistä kalliokikkailua, mutta on vuosien saatossa kääntynyt enemmän safarityyliseen kruisailuun. Suo-/mutapohjaiset pehmeänpaikan ajot on ajaneet kalliokikkailun ohi. Viimevuosina on tullut ajettua täältä etelärannikolta Pohjois-Suomeen muutaman kerran vuodessa harrastamaan mönkimistä maastoihin, jotka kiehtoo ja ovat täällä etelässä ”kivenalla”.

Suunnistuskisoja on tullut mönkijällä ajettua jokunen, kaikki on ollut mukavia tapahtumia. Kilpailuvietti on huono, nautin ajamisesta ja rastien keräämisestä, mutta rauhassa. Kisat on ok, muttei sytytä minua taistelemaan.

15 vuotta  pelastustoimessa työskenneltyäni olen seurannut myös siellä mönkijöiden yleistymistä.  Koneet olivat ja ovat vieläkin vajaakäytöllä johtuen tietämättömyydestä mihin niillä pystyy. Koneiden kehityminen ja ajokoulutus on vienyt asiaa eteenpäin, mutta tekemistä riittää vielä. Kalustoa hankkii usemmiten henkilöt, jotka ei niitä käytä ja asiantuntija-apua harvoin kysellään, jolloin hyvä ajatus voidaan turmella vääränlaisella hankinnalla.

Palomiehiä on verrattu jakoavaimen, käy moneen paikkaan, mutta ei hyvin mihinkään. Minun kohdalla tämä toimii sillein, että olen vain hyvä monessa asiassa… 😃

 

Mönkimisterveisin Kalle Suihkonen (Kaljami)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.