Aihe: PariUraa Raajärvi Ajotapahtuma

Pihalla joka vuosi 80-100 mönkijää

Paikka: Raajärven vanha kaivoskylä, Kaivostie 100, Kemijärvi

Aika: 5-9. Kesäkuuta, 2019

Majoitus: Vanha Kaivoskylä, siistissä sisätilassa useamman hengen yhteismajoituksessa.

www.mainari.fi opastaa tarkemmin tapahtumapaikan majoituksen luonteen ja ulkoasun.

Yöpymisvarusteena ei tarvita makuupussia, vaan kaikille on lakanat. Hinnat löytyvät viestin lopusta taulukkona

Jos halua tulla asuntoautolla / vaunulla, niin hinnat ovat samat. Samaan rahaan saa sähköä vaunuun. Muista ottaa mukaan oma, pitkä jatkojohto. Ainakin 50 metrinen pitää olla.

Reitti:

Maastoon tehdään reittejä, joita tulee seurata GPS:ää hyväksikäyttäen. Reitit jaetaan etukäteen sähköpostilla osallistujille.

On erityisen tärkeää, että seurataan joko jälkeä tai pysytään näkyvällä uralla. Tänäkin vuonna maastossa on valvontaa. 2016 vuosi meni ajojen suhteen nappiin ja ajolupa on taas saatu, joten pidetään siitä kiinni!

Ajoalue on noin 18 x 9 km. (16200 ha) Ajoalueen sisällä tulee ajaa vain teitä, uria ja polkuja pitkin. Niitä on maastossa satoja, ellei itse asiassa jopa tuhansia kilometrejä, joten valinnanvaraa on kaikenlaiseen ajotyyliin. Matkalla on suota ja kivikkoa, polkua ja tienpohjaa. Päiväajomatkat tulevat olemaan n. 50 – 140 km vauhdista riippuen. Jotkut ajavat jopa vähemmän ja nautiskellen. Alueen sisään sijoittuva Matoharjuntie ja itse Matoharju on tänäkin vuonna suljettu Idästä lähestyttäessä n. 4 km matkalta. Läntinen osuus on luvallinen.

Karkea aikataulu:

Keskiviikko 5. Kesäkuuta

kokoontuminen iltapäivän / illan aikana. Mainarin maastoissa saa ajaa ensimmäiset ajot. Paikan isäntä opastaa alueet

majoittuminen 2-8 hengen huoneisiin. Kaikille toimitetaan lakanat. Ei tarvitse pakkaa makuupussia

iltapala ja sauna

Torstai 6 – lauantai 8. marraskuuta

Aamiainen aikaisin ja ohjaajakokous

Liikkeelle partioittain

Seikkailua alueella

Ruokailu ajopäivän aikana omatoimisesti, omilla eväillä. Nuotiota ei saa tehdä

Päivällinen alkuillasta. HUOM Lauantaina pikkujoulut ja eväät sen mukaiset

Sauna illalla

Sunnuntai 19. marraskuuta

aamiainen aamulla aikaisin

Liikkeelle partioittain, jos on halukkaita. Huomattavasti suurempi oman ryhmän vastuu, sillä ajajia vähemmän.

Tapahtuman hintaan siis sisältyy majoitus ja osa muonituksesta. Muonituksesta pidetään huolta aamiaisen ja illallisen puitteista, mutta lounas hoidetaan omatoimisesti maastossa. Positiivisena muistutuksena, että Mainarin ateriat ovat erinomaisen hyviä ja monipuolisia. Kaikkea löytyy ja aamiaisella pärjää pitkälle iltapäivään, mutta nälkäisimmät sitten tekee matkalle eväät tai paistaa makkarat merkityillä paistopaikoilla, jos saadaan lupa. Eväät voi ostaa myös Mainarista aamulla mukaan.

Majoitusrakennuksen läheisyydessä on mainiot saunatilat, jotka virkistävät mielen ja ruumiin päivän koitoksen jälkeen. Majoitusrakennusten välittömässä läheisyydessä on myös makkaranpaistomökki. Erittäin mainio paikka pidemmälle iltaa viihtyvälle sakille.

Huomatkaa nyt kaikki tämä!!!

Tapahtumassa tulee olla jokaisella, n.10 hengen partiolla vastaava ryhmänvetäjä. Ryhmänvetäjä huolehtii, ettei ajouria hankalissa paikoissa levennetä maastoon. Leventäminen on erityisen kiellettyä!!! Ryhmäkokoa ei kasvateta yli 10. Eli jos kaveriporukka on yli tämän, niin jako ryhmiin.

Partiot muodostuvat joko kaveriporukoista tai saman tyyppisestä ajosta pitävistä henkilöistä. Maksimi ryhmäkoko on 10, jotta ei olla liian isona ryhmänä liikkeellä ja siten mahdollisesti haitata muuta liikennettä alueella. Jokaisessa partiossa pitää olla vähintään yksi reitittämiseen pystyvä GPS ja sen käyttöön tutustunut henkilö, sillä alueelle voi eksyä helposti, mennä ajoalueen väärälle puolelle ja päivä saattaa venähtää turhan pitkäksi tai polttoaine loppua.

Matoharjuntie idästä n 4 km on tänäkin vuonna ajokiellossa. Ei haluta häiritä paikallisia, jotka asuvat ajoalueella. Maastossa merkit aiheesta. Muistutetaan myös, ettei itse Matoharjuun saa mennä ajamaan. Se ei kuulu ajoalueeseen ja on selkeästi merkattu kaikkiin materiaaleihin, joka jaetaan osallistujille.

Ajopäiviä on keskiviikko Mainarin alueella ja torstai perjantai, lauantai ja sunnuntai kokopäiväisinä koko alueella.

Joskus on kuivaa ja joskus märkää. Kaikkea löytyy varmasti 16800 hehtaarin alueelta.

Matkalle sattuu monia pysähdyspaikkoja savuttajille, nälkäisille, janoisille (sans-alcohol) ym. muuten vaan taukoa tarvitseville. Viimevuotisiin ajoihin nojaten, ovat kaikki keinot tarpeen, sillä päivät olivat lennokkaita. Renkaita puhkesi ja syyläreitäkin hajosi, kun tikut menivät läpi. Ajovarusteet tulee olla kohdillaan, sillä voi olla kuuma, kylmä, kuivaa tai märkää. Varatkaa siis kaikenlaista ajovarustetta mukaan ja useita kertoja. Ei meinaan kuivu yössä, jos kylmää ja märkää.

Tarvitsen siis ryhmänjohtajia vetämään n. 10 hengen partioita, joilla olisi Garminin tai vastaavan laitteen karttapohjalla toimiva reitittävä GPS Esim. Garmin Zumo, Nuvi tai 270 sarjan laitteet toimivat erinomaisesti. Käsikapulatkin toimivat ja ajokeskuksesta saa ladattua maastokartat jokaisen koneeseen, jos tarpeen. Karttoja ja reittejä tarjolla keskiviikko-iltana koko illan. Maastokarttoja saatavilla myös seuraavasta osoitteesta http://kartat.hylly.org Ryhmänjohtajien tarve olisi n. 8-10 kipaletta. Vapaaehtoiset ilmoittautukoon ilmoittautumisen yhteydessä. GPX-tiedostoja käyttävät laitteet myös toimivat ja fileen saa ennen tapahtumaa sähköpostiin. Mobiililaitteissa ainakin Topo-GPS Finland toimii hienosti.

Ohessa listaa tarvittavista kamppeista/toimista matkalle. Muun muassa kypärä, lisäpolttoaine ja liikennevakuutus, sammutin 2kg yhteensä ja vinssi kaikissa ovat pakollisia, mutta muutkin varusteet ovat suotavia. Kun vinssaa puuhun kiinnittäen, on puunsuojaliinan käyttö PAKOLLISTA. Lisäksi ajomaastossa ajot ovat vain 4×4 laiteille, jossa riittävän karkeat renkaat. En lähde erittelemään mitään kokoja, mutta loppuun ajetut Original-renkaat eivät ole soveliaat.

2-vetoiset kilpipelit voi ajaa omana ryhmänään pitkin Etelä-lapin polveilevaan tiestöä. Nokkela löytää GPS:llä vaikka mitä. Kaksivetoiset eivät voi tulla maasto- ja suo-osuuksiin ajoalueella, sillä niillä ei maastossa pääse eteenpäin ja syntyy mahdollisesti ruuhkia.

Suositukset:

Kevyt lapio- Fiskars erinomaisen toimiva

Tulentekovälineet

Kunnossa olevat valaisimet

Työkaluja pienten korjausten / kiristysten tekoon

Huolletut laitteet

Polttoainetankki täynnä.

Vetoliina 5-10 metriä

Hinausköyttä ja vinssin jatkonaruja

Renkaanpaikkausvälineet: Kamelinpaskoja / Aerosolit sekä 12V kompressori.

5-10 litran varakanisteri, ettei bensapula yllätä.

Runsaasti juotavaa ja energiapatukoita jne. evästä.

Pakolliset paperit ja varusteet jotka tarkistetaan:

Tieliikennevakuutus ja sen todistus-> Tarkistetaan

Kypärä, E-hyväksytty.

Ensiapulaukku jokaisessa mönkijässä mukana

Sammutin 2kg kaikissa mönkijöissä. 2x1Kg on hyväksyttävä

Vinssi

Puunsuojaliina

Osallistuminen: 100 ensimmäistä mahtuu mukaan.

Ilmoittautuminen: VAIN JA AINOASTAAN ilmo (ät) pariuraa.fi

Maksut: maksetaan tilille 6.11.2017 mennessä. Viestiksi maksussa osallistujien nimet

Tilinumero: FI6382127710000292 ja saajana Mainari Oy

Tiedustelut: Heikki Hautala 040-7152000 tai ilmo (ät) pariuraa.fi

Pakollinen rekisteröityminen osoitteeseen ilmo (ät) pariuraa.fi siis vielä kertauksena ja siihen seuraavat tiedot ja nimenomaan tässä järjestyksessä:

Nimi:

Katuosoite:

Postinumero:

Postitoimipaikka:

Konetiedot:

Sammysatv.com Nick jos on:

GSM-numero:

Syntymäaika:

Email:

Tapahtumapaketti: ”laita tähän ajopaketin numero ”

Jokaisesta osallistujasta tulee täyttää oheinen tieto ja tässä samassa muodossa. Yhdellä sähköpostilla voi osallistua useampikin, mutta samassa muodossa kaikki osallistujat erikseen ja peräkkäin.

Laita www.sammysatv.com -palstalle tai Facebook:iin myös ilmoitus, jotta kateelliset näkee keitä tulossa paikalle!!!

Terveisin Heikki Hautala, Kaljami, Maxim ja Darth

Tervetuloa taas kerran Raajärvelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.