ATV PRIEST

Pappi on kutsumanimi vuosien takaa, mitään kosketuspintaa nimimerkillä ei ole todellisen elämän kanssa, ainakaan enää. Nuorisotyössä ollessani sain tämän lisänimen ja porukat oppivat tuntemaan minut ”Pappina”

HISTORIC

Tuima Pappi

Mönkijät ovat kuuluneet elämään vuodesta 2008. Ostin tuolloin ensimmäisen 300cc Catin ja tein erinäisiä lumihommia yms. Seuraavaksi tuli sitten Catin 650H1, joka oli toista maata monessakin mielessä. Isompaa rengasta, maastokelpoisuutta yms. Mukana tuli myös ongelmia. Tämä mönkijä oli ylläpidolleen kaiken kallein kun kone päätti sylkäistä öljynsä pihatielle. Catti löysi uuden kodin kunnostettuna ja seuraava oli ensimmäinen kilvellinen kone. Talouteen tuli 500cc Brp:n tuotos valkoisella kilvellä. Tässä vaiheessa mukaan tuli myös rekry SammysAtv:n henkilökuntaan.

CONNECTION

Konttorirotta, Roosa999

Heikkiin ja kumppaneihin tutustuin Askolan pimenevässä illassa mönkijääni ojasta vinssaten. Tuntui kuin olisin löytänyt uuden ulottuvuuden harrastuksesta.

Vappuna 2015 päätin päivittää konetta ja entinen meni veljelleni, jotta voimme harrastaa yhdessä safareita yms. Tukikohtana meillä on mökki, jossain ”lapin eteisessä”. Nykyisellään ajan T3 luokan Brp:n tuotoksella. Tarkemmin ottaen 650 Max T3. Laitetta on varusteltu omaa harrastusta silmäillen. Valoja, isompaa rengasta yms pientä.

FUTURE

Tulevaisuus näyttää siltä, että mönkijät ovat tulleet jäädäkseen harrastuksiin. Itse kun hyödynnän mönkijää lumitöissä, metsässä ja rouvan hevosharrastuksessa. Myös palokunnissa olen nähnyt mönkijöiden vahvuudet. Harmi vain kun pelastuslaitokset eivät hyödynnä näitä laitteita täyspainoisesti. Toivotaan, että asenteet muuttuvat.

Harrastajana olen mielestäni rajansa tunteva. Askolassa pääsin ajamaan kallioita ylös / alas. Paljakalla pääsi taas kokemaan sen murassa ja ravassa rypemisen. Kaikessa on puolensa. Itse pidän safari tyyppisistä reissuista, joissa välillä ajetaan kuivalla ja välillä käydään märällä, päämääränä päästä makkaratulille ja lopuksi saunaan.

Oman mielenkiintoisen lisän harrastukseen tuo oheistuotteet. Kamerat ja gps laitteet. Kuvailen jonkun verran omia ajoja ja työstän ne videoiksi. Gps laitteet tuovat mukanaan turvallisuutta varsinkin kun 90% omista ajoista on yksin tapahtuvia päiväretkiä.

Haaveissa olisi laittaa joskus nykyisen mönkijän rinnalle pieni, ketterä, maastokelpoinen ja kilvellinen laite. Sellainen jonka puikoissa voisi sanoa, että ”kuski vie”.

pappi-ja-ex-outlander

Nähdään ajojen merkeissä ja makkaratulilla.

Terveisin Vesa ”Pappi” Kuukasjärvi.

Editor edit: Voisi tuota Vieremän miestä nähdä kotikontujen ulkopuolellakin… Raajärvi tahi Askola…. Kangasniemi…mihin pannaan ?

One thought on “Menossa mukana myös Pappi. Pohjois-savossa vaikuttava harrastaja…”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.