‘’COTCOT’’

 

Mikko ‘’cotcot’’ Ahonen 36, toisaaltaan kuljen myös kutsuma nimellä Mauno, kiitos Kummelin ja syntymälahjana saadun sukunimen. mikko-ahonen-soutaaTällainen tuiki tavallinen mies kaakon kulmalta Haminasta perheineen, johon kuuluu kaksi poikaa ja vaimo. Omalla kohdalla mönkijäharraste alkoi 2010 kun läksin kaupoille etsimään perheeseen kakkos autoa ja löytyihän se L7e elikkäs tieliikenne kelpoisen valkokilpi Can-Am mönkijän muodossa paikalliselta kauppiaalta. Mönkijä tuli itselle ihan puhtaasti harrastekäyttöön ja on tuolla joskus vaimokin uskaltautunut ajamaan vaikka ei mikään hurjapää varsinaisesti olekaan.

HARRASTE

mudMönkijät on ollut nyt sen reilu kuutisen vuotta aktiivisesti harrasteena ja tähän aikaan on kuulunut paljon ajoja, kokemuksia ja muutamia kolhujakin ja omalla kohdalla yhdistystoiminta on ollut suuresti mukana tekemisessä ja tässä on tällä hetkellä jo toinen paikallinen mönkijäyhdistys menossa jossa olen mukana ja tällä hetkellä puheenjohtajan roolissa sekä yhtenä perustajajäsenistä tämän yhdistyksen kohdalla. Yhdistyksien toiminnan ansiosta on päästy kokemaan vähän kainenlaista mönkijäjuttua, niin paikallisia tapahtumia joissa on ollut mukava päästä jutuille ja  ajattamaan paikallista väkeä aikuisesta lapseen. Uusien laitteiden koeajojakin päästy tekemään yhdistyksen tuomien yhteyksien ansiosta ja paljon muutakin mönkkärijuttuja koettu ja tullaan vielä kokemaan.

SAMMYSATV

SammysATV foorumi löytyi samana vuonna kuin mönkijäharraste noin muutenkin eli 2010 ja foorumilla vaikutan aktiivisesti edelleenkin. Alku varsinkin foorumilla oli kohtalaisen aktiivista ja kun 2013 alkuvuodesta paikka liittyä mukaan foorumin henkilökuntaan avautui niin tartuin tilaisuuteen ja täten istutettiin Maunon päähän moderaattorin hattua. Aika foorumilla on ollut pääosin mielekästä mielenkiintoista ja antoisaa ja on avannut harrastetta vielä lisää hyvällä tavalla ja tuonut hyviä kokemuksia ja myös tutustunut muihinkin harrasteen parissa pyöriviin.

LAITTEET

Laitteena toimii edelleen 2010 hankittu Can-Am Outlander 400 efi joka ei välttämättä ostettaessa tiennyt millaiseen kestotestiin joutuikaan. stuckLaitteella on ajettu paljon ja kaikenlaista. Valkokilven ansiosta liikkuminen ympäriinsä on helppoa ja kotiseutu maalaismaisemineen ja laavuineen on tullut hyvin tutuksi. Toki ‘’cana’’ on nähnyt myös paljon sitä oikeaa maastoajoa eli offia ja kaikkineensa osoittautunut hyvin toimivaksi ja luotettavaksi kulkupeliksi. Tokihan suuret käyttötuntimäärät vaativat paljon perushuoltoa jotta mönkijä pysyy ajokunnossa ja niitä kolhujakin laitteen kanssa on toki tullut joihin pääasiassa syyllinen löytyy peilin edestä ja nämä laitteen kolhut kuuluvat harrasteeseen, joiden jälkeen vähän remontin korjausta ja matka taas jatkuu.

LOPPUVIRSI

Eipä tässä oikein muutakuin samaan malliin mennään jatkossakin mönkijällä ajopaikkoja koluten, SammysATV foorumilla pyörien ja täällä kaakonkulmalla Haminassa yrittäen pitää tätä paikallista mönkijäharrastetta yllä, olla mukana kehittäen toimintaa ja tekemistä. Kaikille minut tunteville perinteisesti kiitos ja anteeks kaikesta jo tähän asti hienoista kokemuksista ja yritetään tehdä noita jatkossakin.

Nähdään mönkijäurilla ja makkaratulilla…

-Mikko

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.