Raajärven ajoalueen perussäännöt

Ajolueella on paljon uria. Uraksi tässä tapauksessa kelpaa tie, kelkkaura, Moton / keruukoneen jälki, jota ei ole istutettu.

Muistathan, ettei uraa saa leventää. Jos paikka on hankala tai erittäin märkä ja syvä, pyri hakemaan maastosta puita, risuja jne, jotta pääset yli. Kaikista ajoalueen pääurista pääsee läpi vinssaamalla. Leventäminen ja uuden uran tekeminen on siis ehdottomasti kielletty.

Muistakaa myös tarkkailla kaverin pakoputkea ja äänenvaimenninta. Turve kertyy niiden päälle ja sieltä voi pudota kytevä paakku maastoon ja silloin maastopalon vaara ilmeinen

Alueen lampiin ja järviin ei saa mennä ajamaan. Uimaan sen sijaan on suositeltavaakin mennä, jos sattuu olemaan kuuma päivä. Joet saa ylittää, mutta niitä pitkin ajaminen on kielletty.

Mainarin kaivosalueen pikku lutakoihin saa mennä ja niissä on kätevä hulaittaa päivän ajomujut pois koneesta. Paikalle pyritään myös järjestämään pesupaikka. Pesupaikalla huuhdellaan koneesta suurimmat pois. Koneiden kiillottaminen sitten kotona.

 

Alueen tiet ovat pääsääntöisesti yksityisomisteisia ja myös yksityisin varoin ylläpidettyjä. Muistathan, että et sudittele tiellä, vaan ajat siististi.

Ohjaajakokouksessa mainitaan ns. kielletyt alueet ja tiet, joita ei missään nimessä saa luvatta käyttää. Mikäli maastossa sinulla on epäselvää luvallisen ajoalueen rajoista, soita välittömästi järjestäjän puhelinnumeroon. Numeroita ja kontaktihenkilöitä on useampi, joten malta, ennen kuin ajat.

Matoharjuntien läntinen pääty on ajokiellossa, joten ethän aja siitä läpi. Mikäli konerikko vaatii käyttämään tietä, aja hitaasti asutuksen kohdalla. Soita / tekstaa myös järjestäjälle, jos joudut ajamaan siitä läpi. Ryhmässä vain hinaaja ja hinattava ajavat, muut tulevat maaston kautta tai luvallisia teitä pitkin takaisin Mainariin.

 

Koko alueella on 40km/h nopeusrajoitus, jota ei saa ylittää missään olosuhteissa. Erityisesti tieosuuksilla, joiden varressa on asutusta, on herkkyyttä vaativa paikka ja siinä on hyvä laskea nopeutta.