Kalajoen Kumikorjaamo rantautti Suomeen uutuuden.

 

RENGAS

Interco on Lousianasta (USA) kotoisin oleva rengasvalmistaja, joka on valmistanut erilaisiin maastokäyttöihin tarkoitettuja renkaita vuodesta 1993.

Sniper kuva
Interco Sniper

Uutusrengas on todella agressiivisella kuviolla ja korkealla palalla varustettu Interco Sniper.  Rengasta on saatavilla monessa koossa alkaen 27 tuumaisesta aina 35 tuumaiseen monsteriin.

Oheisessa linkissä on koot esitelty kattavasti: http://www.intercotire.com/tires.php?id=69&g=3

 

 

 

 

intercosniper
Interco Sniper

Renkaan rakenne on varsin mielenkiintoinen. Siinä yhdistyy perinteinen maataloudessa käytetty nuolikuvio ja Interco:lle ominainen varsin tekninen ja terävä kuviointi. Kumi on melko jäykkä rungoltaan, mutta itse kumi on tahmeaa ja joustavaa.

Interco_Swamp_Lite_X2
Interco Swamp lite

Varsin samaa seokseltaan kuin melkoinen klassikko,  saman valmistajan SWAMPLITE.

 

 

KÄYTTÖTARKOITUS

Rengas on selkeästi suunnattu mutaränneihin, jossa eteneminen on osin lapiomaisen kuvion ja “maansiirron” varassa. Koneessa kannattaa olla käyttöön soveltuvat vetoakselit, sillä Raajärvellä taisi ensimmäinen taival tällä renkaalla kestää alle 5 kilometriä.

Renkaan ominaisuudet sallii hiipimisen, joka on monelle reippaalla palalla varustetulle renkaalle hankalaa hommaa, koska repii suon pinnan auki. Toki materiaalia siirtyy lentoradalle, jos koneessa on siihen hommaan tehoa. 28″ koossa palan korkeus on 1.5 tuumaa.  Laskutoimituksen jälkeen millimetreissä palan korkeus on 38,1mm.

Renkaan runko on tosiaan jäykkä, jopa niin jäykkä, ettei normaali rengaspajalla saaneet renkaita vanteelle, vaan runko on niin tiukaksi sovitettu, että piti käyttää ihan erikoiskorjaamolla laitettavana. Itse renkaalle on ihan sama, onko painetta 0,2 tai 2 baria. Runko on siis jäykkä, mutta pala on pehmeä. Tiellä nopeutta ei oikein uskaltanut 40 km/h kovempaa pitää, sen verraan suurpiirteisestä ajokäytöksestä oli kyse.

Mutta suolla ja liejussa olikin sitten omiaan. Koska tätä renkasta saa todella monessa koossa, uskon tämän renkaan olevan ihan suosittu kumi ensikesän Raajärven kapinoissa.

Muistiin merkitsi, Heikki Hautala

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.