Textron keskittää brändiään ja vaihtaa Arctic Cat ja Bad Boy brändien nimissä kulkevat laitteet Textron Offroad nimen alle.

Monitoimialainen Textron Inc. ilmoitti maaliskuun 6. ostaneensa koko Arctic Cat Inc. yhtiön. Vähän aikaisemmin Suomessa tuntemattomampi Bad Boy maastoajoneuvojen tuotelinjan nimi sai väistyä ja on nyt Textron Off Road Stampede. Viimeisimmässä uutisessa Textron Specialized Vehicles Vice President John Collins ilmoitti kaikkien pyörillä liikkuvien maastoajoneuvojen muuttavan Textron Off Road brändin alle ja näin käy myös Arctic Cat tuotteille. Alustavien tietojen mukaan nimeäminen noudattaa

mallisarjojen tämänhetkistä nimikäytäntöä, eli Wildcat tunnetaan jatkossa Textron Off Road WildCat- nimisenä ja Arctic Cat Alterra vastaavasti Textron Offroad Alterra-nimisenä. Textron haluaa siis astua vahvasti mm. Hondan, Yamahan, Polariksen ja Canam tuotemerkkien rinnalle todella leveällä mallistolla. Nimenmuutos kokonaisuudessaan vie aikaa yli 6 kuukautta ja ei koske ainakaan toistaiseksi moottorikelkkoja. Ne jatkavat Arctic Cat nimen alla ja ovatkin nimensä mukaisesti arktisia ajoneuvoja.

Wildcat

Mallistossa on myös odotettu Wildcat XX, jota markkinassa on huhuiltu laitteena jo jonkin aikaa. 30″ renkailla, liki puolen metrin joustovaroilla ja päälle 125 hevosvoimaista laitetta odotetaan kevääksi 2018, joten kisa kovenee tehokkaiden ja maastossa kyvykkäiden 2 paikkaisten laitteiden suuntaan. Nehän ovat Amerikan mantereella jo ohittaneet normaali mönkijöiden myyntimäärät. Suomessa tiheä metsikkömme ja dyynien ja nopeiden reittien puute vielä hidastaa maastoajoneuvoina näiden myyntiä, mutta T3 -luokan (Traktorimönkijä) eri muunnoksina ovat jo saavuttaneet niin nuorten kuin varttuneemmankin väestön suosion. Monikäyttöisinä ja lämpimällä ohjaamolla varustettuna ovat varmasti myös turvallisempia kuin tinasta ja kuttaperkasta väkästellyt Mopoautot. Suunta saisi näiden osalta olla normaalien ja rajoitettujen henkilöautojen sekä näiden T3 luokan muunnoksien suuntaan. Säästyy kansakuntamme toivot paremmin hengissä harjoitellessaan liikenteessä selviytymistä.

Stampede-mallisto

lanseerataan kokonaisuudessaan syksyn 2017 aikana ja ainakin Polariksen General on tähtäimessä. Polaris General on loistava esimerkki mukavasta, huippulaadukkasta monitoimilaitteesta, jonka apajille Textron nyt janoaa.

Nimen muutosta kokonaisuudessaan perustellaan muiden voimakkaiden brändien, kuten Cessna-lentokoneet, Osprey-lentolaitteet, Bell-helikoptereiden ja yleisesti sotilaskäyttöön tarkoitettujen laitteiden maineella, joiden rohkeasti mainitaan olevan Väkevä, Voimakas ja Vahva. Varsin rehvakkaita, mutta toki perusteltuja toteamuksia.

Kokonaisuudessaan mallisto on saman Textron Offroad brändin alla 2019 mallisarjan myötä ja samalla Textron Off Road Onslaught ATV-tuotelinja lakkaa olemasta ja tekee tilaa Arctic Catilta peritylle mallistolle.

On erinomaista nähdä uutta verta maastoajoneuvojen saralla ja toivottavasti se vahvistaa kilpailua ja laajentaa kuluttajien valikoimaa myös täällä vanhalla mantereella ja erityisesti Suomessa.

 

Mallistoa testataan n. Viikon kuluttua Häkärinteillä, joten lisää artikkelia tiedossa pikapuoliin.

 

Muistiin Merkitsi: Heikki Hautala

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.