Heipparallaa, nyt esittäytyy oikea Roosa!

Monta vuotta ovat ihmiset mönkijäpiireissä ihmetelleet kuka ihme tämä Roosa nyt on, puhutaanko nyt isästäni Heikki Hautalasta, alias Roosa999:stä vai minusta? Noh nyt selviyttä asiaan…

Jos vaikka aloitetaan olennaisesta
, yhteisestä harrastuksestamme, mönkimisestä. Lajin pariin hypättiin jo 3-vuotiaana, jolloin perheeseemme saapui keltainen Suzuki Noppeli. Se oli aivan huippu peli ja ekat vuodet menivät sen kanssa pörrätessä mökki-postilaatikko väliä. Viimeinen muistikuva keltaisesta ystävästäni on keskellä talvea, kun se ei enää käynnistynytkään. Sen korvaajaksi saapui turkoosi Yamaha Breeze 125cc. Väri miellytti tämän tytön silmää ja Noppelin vioittumisen aiheuttama tyhjiö oli täytetty. Mökillemme saapui nopeasti myös toinen mönkijä, nimittäin isälleni.  Yhteinen harrastus oli  löytynyt. Kesät talvet huristelimme ympäri mökkimantuja ja syksyllä istuinkin jo isäni vieressä ensimmäisessä mönkkäritapahtumassa. Monta vuotta meni kerätessä rohkeutta ennen kuin itse uskalsin lähteä kuitenkaan mukaan. Se tapahtui kun Yamaha väistyi ja tilalle tuli Honda TRX420FE. Ensimmäiset vuodet menivät tapahtumissa kuitenkin sihteerin hommissa autellen Heikkiä ja rastitustehtävissä metsän puolella. Ensimmäinen oma ajotapahtuma oli PariUraa Raajärvi. Se oli kyllä aikamoinen koettelemus 15-vuotiaalle teinitytölle, mutta siitä se oikeastaan sitten lähti. Pojat opettivat ajotekniikkaa, laitteen hallintaa ja yllyttivät kokeilemaan uusia juttuja. Yksi 24h-kisakin on tullut ajettua Emmi Alipirjelän kanssa vuonna nakki, mutta kisaaminen ei ehkä kuitenkaan ole se oma juttu.

Lähdin vaihtoon vuonna 2012, jonka aikana kiinnostuin todella kovasti valokuvaamisesta, hankinkin oman järjestelmäkameran ja harjoittelin sen käyttöä Kanadassa muutaman vuoden ajan. Palattuani Suomeen huomasin, että naispuolisia mönkijäkuvaajia ei oikeastaan ollut Suomessa ollenkaan. Löysin jonkilaisen kolon itselleni. Helsingissä asuessani en oikein päässyt maastoon enää ajelemaan, mutta tapahtumiin lähdin aina mukaan kuvailemaan ja ajelemaankin mahdollisuuksien mukaan.  Varsinkin Raajärven reissuista on
tullut perinne.

Nykyään opiskelen Jyväskylän Yliopistossa Akvaattisia tieteitä, eli kala- ja vesitiedettä. Harrastan edelleen mönkimistä, mutta keskityn tällä hetkellä opintoihini ja valokuvaamiseen. Minua näk

ee siis tapahtumissa enemmän linssin takana. Toivottavasti tulevaisuudessa enemmän myös mönkijän selässä 😉

img_0028

-Roosa Hautala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.